Google vs. Skype

2009.03.17. 18:21

  Blogolás közben egyre inkább úgy tűnik, hogy a Google Inc. is szeretné minél nagyobb lufivá kinőni magát, akárcsak a Microsoft. Véres harcok dúlnak, minden egyes potenciális felhasználóért, látszólag az igények kielégítése a cél, a valóságban azonban mindannyian tudjuk, hogy csak a piaci részesedés számít.

  Hogy növelje a maga iránti keresletet, a Google 2007-ben vásárolta meg a hangpostafiókok és hívószámok online menedzselésével piacot szerzett GrandCentralt, a Voice elődjét, most tulajdonképpen a már meglévő tulajdonságokat és lehetőségeket bővítették ki.

  "Az ügyfél egyrészt beállíthatta, hogy a hívás a hívó féltől függően melyik készüléken vagy készülékeken csengjen ki, másrészt kényelmesen szétoszthatta a hangpostafiókok üzeneteit, vagy akár meghallgathatta és továbbíthatta a felvételeket online. A felhasználó hívást is kezdeményezhetett a cég weboldaláról: netes telefonkönyvének segítségével kiválasztotta a partnert, a program pedig először felhívta az ügyfél készülékét, majd összekapcsolta őt az online tárcsázott féllel. [...] Új funkcióként mindössze a konferenciahívások lebonyolítása, a hangpostafiókon tárolt üzenetek szöveges átiratainak böngészése és az SMS-ek kezelése bukkan fel.

  A próbaidőszakot követően a szolgáltatás ingyenesen elérhető lesz az Egyesült Államokból. A cég számításai alapján a nemzetközi hívásokat a versenytárs Skype árainál és a mobilszolgáltatók díjainál is alacsonyabb szinten fogják tartani, míg a rendszerből indított belföldi beszélgetésekért nem kell majd fizetni egy centet sem."


  Az Amerikaiaknak ez lehet, hogy nagy öröm lesz, nekünk itt Európában, sajnos majdnem hogy mindegy. Szerintem ugyanis a Skype árai már így is messzemenően olcsóbbak, mint bármelyik hazai vezetékes- vagy mobiltelefon szolgáltatóé.

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr891001777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása