Írtam már arról egy korábbi bejegyzésben, hogy a Windows 7 iránti érdeklődés jelentősen visszaesett a Vista sikertelensége miatt. Nos úgy tűnik, hogy a Microsoft megoldotta, hogy ne léphessenek fel kompatibilitási problémák.

  A software cég ügyes, fondorlatos pogramozói kidolgozták a probléma megoldására (vagy inkább megkerülésére) az XP-Mode-ot. Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy a Windows 7-ben virtualizált környezetben lesz futattható az XP és összes alkalmazása.

  "A lényeges különbség az, hogy nem lesz szükség a virtualizált környezet különálló futtatására az alkalmazások elindításához, mert minden ebben telepített szoftver közvetlenül indítható lesz a gazdarendszer Windows 7 Start menüjéből is.

  Az XPM azonban nem lesz integrálva a Windows 7-be. Önálló és ingyenes  letöltésként lesz majd elérhető a Windows 7 Professional, Enterprise és Ultimate kiadásait használók számára. Az ingyenesség nagyvonalú ajánlatnak tűnik annak tükrében, hogy nemcsak egy Virtual PC alapú virtuális környezetet, hanem egy teljes értékű Windows XP SP3 licencet is kap a felhasználó. Fontos, hogy az XPM futtatásához a  virtualizációt hardveresen támogató processzorra van szükség."

 

  A megoldás egyszerűnek, de mégis nagyszerűnek hangzik, remélem működni is fog elhanyagolható hibaszázalékkal, és nem túl sok hardware-es kapacitást felhasználva.

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr121090094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása