"A Google hivatalos blogjában Ori Allon, a keresésminőség javításáért felelős technikai vezető és Ken Wilder, a találatokhoz kapcsolódó szövegrészletek megjelenítését fejlesztő csapat mérnöke számoltak be arról, hogy két új eszközzel bővült a keresőszolgáltatás.

  A fontosabbik a szemantikus keresés bevezetése, vagyis a Google most már a beírt több keresőszó közötti kapcsolatokat is tudja értelmezni, s a beírt kifejezéshez kapcsolódó más, a felhasználót valószínűleg érdeklő keresőkifejezéseket is felajánl a program a találati oldal alján. A 2006-ban megvásárolt Orion motorra épített szolgáltatás jelenleg 37 nyelven elérhető, magyarul is.

  A másik kevésbé jelentős újítás az, hogy a találatokhoz tartozó szövegekben vastag betűssé tették a keresett kifejezést, s az ígéret szerint a három szónál hosszabb kifejezésre keresőknek hosszabb szöveget fognak felkínálni."

Google 2 új funkicója

 

  Bár a blogjugban közzétett képek  az új funkció hatékonyságáról árulkodnak én még a saját bőrömön nem tapasztaltam ennek kézzelfogható előnyeit. Egyelőre még mindig jócskán hagyatkozik a rendszer az emberi elme munkájára, szóval a hőn áhított  "intelligens keresés" még várat magára.

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr721034893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása