A Windows 7 egyszerű és fennakadásmentes kapcsolódást ígér a vállalati hálózatokra, megvédi az USB-meghajtókon tárolt adatokat és a Vistához képest jelentősen kevesebb – többek számára a végletekig idegesítő – úgynevezett UAC-rendszerüzenetet (User Account Control, felhasználói fiókok felügyelete) küld majd a felhasználó számára – emelte ki a Microsoft a készülőfélben lévő operációs rendszerének néhány fontosabb biztonsági újítását az idei RSA-konferencián. Lássuk most kicsit részletesebben a 3 új védelmi technológiát.

   "A DirectAccess egy biztonságos csatorna automatikus kiépítésével lehetővé teszi a vállalati munkacsoportra távolról csatlakozó alkalmazottak számára, hogy a helyben dolgozó kollégáikkal azonos biztonsági szinten működhessenek együtt virtuális magánhálózatba (VPN) irányuló kapcsolat felállítása nélkül is. E technológia a kényelmen túl azért jelent komoly könnyítést az adminisztrátorok számára, mert így nincs szükség arra sem, hogy a felhasználó egyáltalán bejelentkezve legyen ahhoz, hogy a rendszerösszetevőket frissíteni vagy szoftvereket patchelni lehessen.

   A BitLocker To Go szolgáltatás a Vistában már megismert adattitkosítási funkcióként köszön vissza, kiegészítve az USB-meghajtók és egyéb tárolók védelmével: az adathordozón tárolt információkat – beállítástól függően – csak jelszó birtokában vagy intelligens kártya (smart card) segítségével lehet majd elérni, viszont ebben az esetben bármelyik Windows 7-et futtató rendszeren végrehajthatjuk a műveletet. XP és Vista esetében az adatokat – szintén a biztonsági követelmények beállításaitól függően – ugyan elérhetjük majd, de nem módosíthatjuk.

   Végül az AppLocker technológia szintén az adminisztrátorok számára teszi lehetővé, hogy a vállalati környezetben háttérben futó alkalmazásokat felügyeljék és menedzseljék egyben, így biztosítva azt, hogy a rendszeren csak engedélyezett szkriptek, telepítőprogramok és dinamikus csatolású könyvtárak (DLL) legyenek elérhetőek. A szolgáltatás természetesen arra is használható lesz, hogy bizonyos szoftverek futtatását teljes mértékben meggátoljuk."

 

Itt van pár YouTube videó a fent említett "3 testőrről":

 DirectAccess

 BitLocker To Go

 AppLocker

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr151088914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása