Jött az Internet Explorer 8 március 19-én és a mai napig se aratott túl nagy sikert.

A Microsoft vezetője, Steve Ballmer így beszélt az új böngészőről:
A fogyasztók pontosan tudják, hogy mit várnak egy böngészőtől: biztonságot, sebességet, felhasználóbarátságot. Az Internet Explorerrel mi olyan megoldást kínálunk, mellyel ők a szükséges információkat gyorsan megszerezhetik, és olyan védelmet nyújtunk, amelyet semelyik más böngésző sem képes.

Lehetne vitatkozni arról, hogy mennyire van igazság ebben a szép reklám szlogennek is beillő szövegben, de a lényeg annyi, hogy nem sok magyart győzött meg vele. A megjelenést követő másfél hétben megduplázódott ugyan a program részesedése, de még mindig csak 0,8 százalékon áll. (Csak összehasonlítás képpen: a Firefox 3 a kiadását követő két hétben 5,8 százalékos részesedésig jutott. Magyarországon egyébként a Firefox-IE háború döntetlenre áll. A Mozilla böngészőjének valamely verzióját az internetezőknek összesen 47.5, az Internet Explorer kiadásait pedig 47.7 százaléka használja.)

Hát szóval mivel nem váltottak sokan az új verzióra, ezért a Microsoft cselesen becsempészte az automatikus frissítések közé az IE 8-ra való áttérést. Úgyhogy csak óvatosan frissítgessen az, aki vagy nem akar egyáltalán IE-t használni, vagy nagyon megszerette a 7-es vagy még régebbi verzióját, mert ha egyszer telepítették a 8-ast, akkor többé nem lehet visszatérni a korábbi változatokhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr181069299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása