Böngészők Háborúja

2009.03.16. 13:58

Peacekeeper

  "A népszerű tesztprogramokat – többek között a 3DMarkot és a PCMarkot – fejlesztő Futuremark tegnap elérhetővé tette a webböngészők teljesítményének mérésére és összehasonlítására szolgáló legújabb benchmarkját. A finn fejlesztők a „böngészők háborúja” képvilágba illeszkedve Peacekeepernek nevezték el a szándékuk szerint elfogulatlan tesztet, amely magától értetődő módon nem letölthető alkalmazás, hanem a browserben fut.

  A benchmark – hangsúlyozzák – csak a JavaScript-végrehajtás teljesítményét méri, és nem vizsgál más funkciókat, sem a webes szabványoknak való megfelelést, sem a pluginek (például Flash) gyorsaságát. Az eredményeket a hardver – elsősorban a processzor és kisebb mértékben a grafikus kártya – teljesítménye és a képernyő felbontása befolyásolja, az internet-hozzáférés sebessége nem.

  A Peacekeeperen elérhető eredmények szerint jelenleg a Safari 4 bétája a leggyorsabb JavaScript-végrehajtásban, ezt a Google Chrome legújabb verziója, majd nagyobb hiátus után az Opera 9.63, a Firefox 3.0.6, az Internet Explorer 8 és az Internet Explorer 7 követi."

Browser wars

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr421001744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meneruwa 2009.03.17. 09:32:53

safari 4 beta? akkor miért nem teszteltek opera 10 előzetesekkel is?

Sylvia5 2009.03.30. 11:41:24

Tőlük kérdezd, amúgy, megteheted te magad könnyedén csak kattints a linkre, és letöltheted a tesztert. ;)
süti beállítások módosítása