Már írtam párszor a Windows 7-ről, de most ismét szárnyra kaptak új pletykák...

   "A Dimensional Research trendkutató cég által márciusban végzett felmérés azt mutatja, hogy a rendszeradminisztrátorok egyelőre kellő távolságtartással viszonyulnak a Microsoft várhatóan idén érkező legújabb operációs rendszeréhez: az 1142 főn végzett globális közvélemény-kutatás eredménye szerint az IT-szakemberek 84 százaléka egyáltalán nem tervezi a jelenleg használatos Windows cseréjét a legfrissebb platformra a 2010-es évben, sőt 72 százalékuk inkább a nyugdíjas XP-t nyúzza, ameddig csak lehet.

   A felmérés eredménye azt is feltárta, hogy a különböző profilú és méretű vállalatok fele foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy teljes egészében megválik a Microsoft operációs rendszerétől, és Linuxra vagy Mac OS-re tér át."

   Nos ebből egyértelműen látszik, hogy a nagy várakozás és az ahhoz képest kapott eredmény a Vista-ügyben rendesen befolyásolja a következő operációs rendszerhez való hozzáállást. Éppen ezért a Microsoft megpróbál minden cselt bevetni, hogy felkeltse az érdeklődést akármilyen szinten az új Windows után.

   Nemrégiben bevetették újra a "kiszivárogtatási trükköt", konrkétabban az történt, hogy a neowin.net arról adott hírt, hogy "a Microsoft a partnereinek fenntartott weboldalon azt az információt tették közzé tegnap (04.18-án), hogy a Windows 7 operációs rendszer kiadásra jelölt verziója (RC – release candidate) körülbelül két hét múlva lesz elérhető."

   A bejegyzés azonban vagy tévedés, vagy pedig marketingfogás volt, mivel azóta ez az információ már nem olvasható a partneroldalon. Ezt a „kiszivárogtatási trükköt" amúgy (mely szinte biztosan felkerül a szaklapok hírei közé) egyszer már alkalmazták márciusban, amikor megszellőztették, hogy "valamikor májusban" érkezik a kiadásra jelölt verzió.

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr931075940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása