Windows7 fejleményei

2009.03.08. 19:33

  Nos ismételten hírek kaptak szárnyra a Windows7-tel kapcsolatban. Méghozzá nem is akármilyenek! Letiltható lesz rengeteg alkalmazás, így például az Internet Explorer is!

  Ez a fejlemény - többen az gondolják -, hogy annak a következménye, hogy még 2007 decemberében az Európai Bizottság a norvég Opera kezdeményezésére vizsgálatot indított a redmondi szoftverbirodalom ellen.

  "A böngészők piacán mindössze egyszázaléknyi részesedéssel bíró vállalat azt kifogásolta, hogy a Microsoft jogellenesen korlátozza a verseny azzal, hogy saját operációs rendszerébe beépítve forgalmazza a jelenleg piacvezető Internet Explorert. A panaszos Opera szerint két optimális megoldás képzelhető el: vagy válasszák le az Internet Explorert a Windowsokról, vagy automatikusan telepítsék fel rájuk a rivális böngészőket is.

  A EB idén január 15-én adta közzé vizsgálatának eredményét egy kifogásközlő dokumentumban. A bizottság ebben kifejti, hogy a Microsoft megszegi az európai versenyszabályokat az Internet Explorer Windowsokba történő gyári integrálásával, mégpedig immáron 1996 óta folyamatosan. A döntésen felbuzdulva előbb a Firefoxot jegyző Mozilla vezetője biztosította támogatásáról az Operát, most pedig a Google is bejelentkezett harmadik félnek."

  Én a magam részéről azért örülök ennek, mert nem szeretem sem az IE-t, sem a Media Player-t, és így 3 kattintással megoldható lesz, hogy ne ugráljon fel állandóan egyik se. A letiltható programok listája az alábbi képen látható:

 

Windows7 letiltható programjai

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr36989820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása