Megnéztem jó sok cikket az itcafe-n, visszamenőleg is!, hogy most egy kicsit átfogóbban tudjak képet adni a Windows7-ről és a Microsoft háza táján lévő kavarokról.

  2008 májusában volt egy a The Wall Street Journal által szervezett konferencia, ahol a Microsoft 2 nagyembere, Bill Gates és Steve Ballmer, számolt be az új fejlesztésekről. Itt főként arról volt szó, hogy egy teljesen új felhasználói interface-t fejlesztenek, melynek Surface a neve, valamint, hogy az új operációs rendszer, a Windows7 ezt az érintőképernyős vezérlési módot messzemenően támogatni fogja. Továbbá megemlítették, hogy reményeik szerint 2009 végére elkészül az új operációs rendszer.


  Aztán rögtön 2008 júniusának közepén a Microsoft alelnöke, Bill Veghte nyílt levelében már azt nyilatkozta, hogy a W7 hivatalos megjelenési időpontja 2010 januárjában lesz.

  2008 októberében egy Los Angeles-i fejlesztői konferencián (PDC2008) a Microsoft bemutatta és az ott megjelenő fejlesztők egy szűkebb csoportjának oda is adta a W7 korai tesztváltozatát. Talán nem meglepő módon ez hamarosan fel is került a PirateBay torrentes portálra, és több mint 1500 seeder-e, és több mint 5000 leecher-e lett hirtelen. Amúgy azok az ígéretek hangzottak el a konferencián, hogy az új rendszer stabilabb és gyorsabb lesz, sokkal nagyobb mértékben lesz komptatibilis a különféle alkalmazásokkal, mint a Vista volt. Továbbá egészen biztosan lesz egy a Netbook-ok piacára szánt "könnyűsúlyú" változata is, ami már potom 1 GB-os memóriával is egészen jól fog futni.

  2009 januárjában már készen is volt egy oldal, ahonnan hivatalosan is le lehetett tölteni a W7 beta verzióját, és így az tesztelte otthonában, aki csak akarta. (Amúgy február 10-éig lehetett letölteni a tesztváltozatot.) Aztán felröppentek a hírek, hogy júliusban majd a Microsoft a Vistával élők számára ingyenesen biztosítja az upgrade-et W7-re. Februárban - valószínűleg a sok önjelölt, és így meg nem fizetett, de hasznos és kihagyhatatlan tesztelést végzőknek köszönhetően - az a hír járta, hogy a cég kihagy 2 szokásosnak mondható tesztfázist is, és így korábban kerül a piacra a W7. Tudniillik eddig összesen mintegy 500 ezer javaslatot regisztráltak, valamint több mint kétezer szoftverhiba kijavítását tervezik a közeljövőben.

 2009 február elején hivatalosan bejelentették, hogy a Windows 7-nek hat változata lesz, amelyből kettőt ajánlanak majd a felhasználók zömének (Home Premium-ot az otthoni és a W7 Professional-t az üzleti felhasználásra), a többi változat inkább a speciális igényeinek kielégítésére lesz. Ez alatt azokat kell érteni, akik vagy nem tudnak sokat fizetni se az operációs rendszerért, se a már meglévő hardware-es adottságaik fejlesztéséért, de szükségük van egy jogtiszta Windows-ra, vagy azokat, akik semmi pénzt nem sajnálnak a PC-jükre költeni, mert ki akarják élvezni a W7 nyújtotta összes lehetőséget.

  A legutóbbi hír az, hogy inkább előbb fog megjelenni az új operácós rendszer, mint utóbb, mert a felhasználók már nagyon türelmetlenek. Én a magam részéről kíváncsi vagyok, viszont szinte biztosra veszem, hogy csak akkor fogok XP-ről Windows7-re váltani, amikor lesz annyi pénzem, hogy érintőképernyőt vegyek és a számítógépen többi hardware-es részét is "felkészítsem az új rendszer fogadására". Viszont szerintem ez az álom még várat magára legalább 7 évet, ha nem többet. Méghozzá, azért csak akkor váltok majd, mert szertintem ennek az új rendszernek - ha hinni lehet az eddig látottaknak és hallottaknak - csak úgy lesz értelme igazán, ahogy megálmodták, tehát hogy már nem egérrel és billentyűzettel navigálok. Ez pedig szerintem olyan álom, amit csak egy szűk réteg engedhet meg magának, én legalábbis egy jó ideig biztos nem.

 

 

Forráscikkek:

   http://itcafe.hu/hir/windows7_touch_screen.html
   http://itcafe.hu/hir/windows_xp_vista_2014_2010.html
   http://itcafe.hu/hir/a_torrentoldalakrol_maris_letoltheto_a_windows_7.html
   http://itcafe.hu/cikk/windows7/felejtsuk_el_a_vistat.html
   http://itcafe.hu/hir/windows_7_blog.html
   http://itcafe.hu/hir/windows_vista_upgrade_windows_7.html
   http://itcafe.hu/hir/microsoft_windows_7_gyorsitas.html
   http://itcafe.hu/hir/windows7_valtozatok_elozetes.html
   http://itcafe.hu/hir/windows_7_szeptember_oktober_compal_ray_chen.html
   http://itcafe.hu/hir/windows_7_beta_modositasok_februar.html

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr69972021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása