"A brit kormány a polgárait minden eddiginél magasabb szintű ellenőrző rendszer kiépítésének elindítása után egy újabb olyan tervet készít elő, mely tömeges felháborodást okozott: a napokban  nyilvánosságra hozott elképzelések szerint nemcsak a telefonhívások, az e-mailek, illetve az internethasználat metaadatait fogják megőriztetni és adatbázisba rendezni, hanem a közösségi oldalak, mint például a MySpace, a Facebook vagy a Bebo színterein zajló kommunikációt is ellenőrzésük alatt kívánják tartani az Egyesült Királyság területén. Az indoklás nem új, számtalanszor elhangzott már: állítólag a bűnözők és a terroristák az ilyen szempontból ellenőrizetlen közösségi oldalakat használják ki kapcsolattartásra és szerveződésre."

  Hát én eddig nem adtam sokat a paranoiások mondataira, de sajnos egyre inkább igaznak tűnik, hogy "Csak addig titok valami, amíg csak 1 ember tud róla." illetve, hogy "a falnak is füle van" és a többi... és a többi...

  Biztos nincs igazam, de szerintem kísértetiesen hasonlít ez az egész a szocialista rendszer elvére, miszerint: "Megtaláljuk a fekete macskát a koromsötét szobában!" (mégha nincs is ott). És szerintem lényegtelen, hogy mivel takaróznak, hogy "nemzetbiztonság" meg "terrorizmus-elhárítás"... egy a lényeg: Nincs arra garancia, hogy nem élnek vissza az emberekről évek alatt összegyűlt információ mennyiséggel.

  De ha ezt a nézetet félre tesszük, akkor is még mindig ott van egy nagyon lényeges megállapítás, amit Rik Ferguson, a Trend Micro szakértője jelentett ki: „Ha a nemzeti kormányok és a rendvédelmi szervek azt hiszik, hogy az internetes bűnözők és a terroristák nem képesek elrejteni online tevékenységük nyomait, akkor sokkal nagyobb a baj, mint eddig gondoltuk."

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr261035229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása