"A Google eddig a takarékosság kevésbé drasztikus formáit választotta, hogy a válság kihívásaira válaszolva csökkentse a vállalat költségeit (nem hosszabbították meg igen sok beszállító szerződéseit, visszafogtak tervezett bővítéseket, elvonták vagy mérsékelték az alkalmazottaknak járó juttatásokat), de most kénytelenek voltak valódi elbocsátásokat is végrehajtani: a cég hivatalos blogjában Laszlo Bock, személyzeti alelnök számolt be egy rövid bejegyzésben arról, hogy körülbelül 200 embert elküldenek a Google értékesítési és marketingosztályairól világszerte. A cégnek ma körülbelül 21 ezer alkalmazottja van, ám azt nem teszik közzé, hogy hányan dolgoznak értékesítési és marketing területeken."

  Mit is mondhatnék erre? Meglep, de valahol gondolhattam volna, hogy ők se ússzák meg egy könnyen ezt a nagy gazdasági válságot. Tény, hogy hatalmas volt, és azért az elbocsátások után is hatalmas marad, a Google, az alkalmazottak számának szempontjából is. És bár egyre nehezebb munkához jutni, talán a Google-től elbocsátottak helyzete annyival könnyebb, hogy az önéletrajzukba beírhatják, hogy egy világhírű cég alkalmazta már őket. Sovány vígasz, de remélhetőleg könnyebb lesz ezzel új munkahelyet találniuk.

elbocsátás

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr151034904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása