A jövőbelátó Microsoft

2009.03.08. 17:43

  Bár már érintettem ezt a témát (Microsoft szerint a jövő technológiai rendszerei) a Windows7 körüli ügyek folytán, de most úgy gondoltam kifejtem részletesebben is, mert talán érdemes egy picit együtt álmodozni a Microsoft vezetőivel.

  2008 márciusában Steve Balmer a Microsoft elnök-verzérigazgatója előadást tartott a hannoveri CeBIT kiállításon, és itt felvázolta röviden a számítástechnika fejlődésének eddigi négy nagy forradalmi változásást, valamint kifejtette a szerinte 2015-ig elkövetkezendő "ötödik forradalmat". Röviden ez a 4 a következő volt:

 1) A PC-k megjelenése és elterjedése.
 2) A GUI (Graphical User Interface) megjelenése, ami még szélesebb körnek tette használhatóvá a PC-ket.
 3) Az Internet megjelenése, mely a kommunikációra nagy hatással volt.
 4) a Web2.0 megjelenése, ami dinamikussá és közösségivé tette az internetet.

  Nos tehát szerinte az ötödik forradalmat csak előkészítette az előző négy, és ez az ötödik tulajdonképpen a személyes lehetőségek kibővülését jelenti, amit a társadalmi kapcsolatok és a globális tartalmak fognak meghatározni. Itt utalt a felhasználói interface-ek változására (érintőképernyő, hangvezérlés...) és arra, hogy a társadalmi interakciók mind nagyobb arányban az internet segítségével zajlanak s a jövőben e kapcsolati formák fenntartása és feltételeinek egyre magasabb színvonalú biztosítása lesz a technológiai cégek feladata, például a 3D-s, holografikus megjelenítés továbbfejlesztése és alkalmazása. (Ezt a videó jól mutatja.)

 

<a href="http://video.msn.com/?mkt=en-GB&playlist=videoByUuids:uuids:a517b260-bb6b-48b9-87ac-8e2743a28ec5&showPlaylist=true&from=shared" _fcksavedurl="http://video.msn.com/?mkt=en-GB&playlist=videoByUuids:uuids:a517b260-bb6b-48b9-87ac-8e2743a28ec5&showPlaylist=true&from=shared" target="_new" title="Future Vision Montage">Video: Future Vision Montage</a>

 

  Őszintén szólva én még mindig túl távolniak tartom a videóban is látható világot, de tény, hogy erősen haladunk ennek megvalósítása és az ehhez szükséges technológia széleskörben való elterjesztése felé.

 

 

Forráscikkek:

   http://itcafe.hu/hir/ballmer_cebit_otodik_forradalom.html
   http://itcafe.hu/hir/microsoft_spatial_computing.html
   http://itcafe.hu/hir/microsoft_vizio_2019.html

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr84975450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása