Őszintén megvallom, olyan gyakran használom a Google levelező rendszerét, hogy fel sem tűnt, hogy pár órára felmondta a szolgálatot. Bár tulajdonképpen nem most fordul elő ez először és nem csak náluk fordul elő, a fél világ sikító frászt kapott, a másik fele meg - ahova végülis én is tartozom - legyintett egyett, vagy nem is tud róla a mai napig se.

De hogy kicsit konkrétabb legyek...
   Az első nagy "break down" a Gmail-nél 2008.08.11-én (magyar idő szerint) este volt. Sokan meg is ilyedtek, hogy egyáltalán hogyan történhet ez meg ennél a hatalmas, jólszervezett cégnél. Állítólagosan az üzletemberek voltak a legnagyobb frászban, hogy későn értesülnek a fontos információkról, meg egyáltalán, ha már fizetnek a Google-nek bizonyos szolgáltatásért, akkor az műkdöjön, amikor csak szükségük van rá. Épp ezért a Google-csapata azonnal bocsánatot is kért
hivatalos blogjukon keresztül minden felhasználótól, és fizetős ügyfeleiknek kártérítést ajánlottak fel, ami konkrétan annyit tesz, hogy 15 nappal ingyenesen meghosszabbítják az előfizetések időtartamát.

  Nos pontosan 197 nap elteltével ismételten bekövetkezett a "kényszer szünet", magyarán szólva 2009. február 24-én szinte az egész világon nem volt hajlandó betöltődni a Gmail webes felülete. A vicces az, hogy azok, akik valamilyen levelező programot használnak: Thunderbird, Outlook Express, Netscape Communicator... azok egészen nyugodtan hozzáférhettek a leveleikhez. Durván 3 óra kellett a mesterembereknek a Google-nél, hogy helyreállítsák a problémát. Természetesen ismételten elnézést kértek blogjukban és a kártérítést ismételten felajánlották.

  A fizetős ügyfeleket leszámítva én nem teljesen értem, hogy miért aggódtak annyian. Én a freemail-t használom, és bár igaz, hogy az nem egy "világcég", sőt sokkal elmaradottabb minden szempontból, úgyhogy érthető, hogy az kicsit többször "haldoklik", de mégis... van más szolgáltatónál is e-mail fiókom, ha nagyon fontos levelet akarok azonnal írni, és valamelyik szolgáltató bemondja az unalmast, akkor megírom máshol azt a levélkét és nem pánikolok... Amúgy pedig... tapasztalatok alapján a hibákat maximum 4 órán belül kijavítják. =)

 

 

Forráscikkek:

   http://itcafe.hu/hir/google_gmail_leallas.html
   http://itcafe.hu/hir/gmail_leallas.html
   http://itcafe.hu/hir/google_gmail_leallas_karterites.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvia5.blog.hu/api/trackback/id/tr56971361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása